Entreprenöriellt lärande gör skillnad

torsdag 8 september 2011

Den entreprenöriella debatten är viktig

Nu är debatten kring entreprenöriellt lärande och skolan igång igen.....och nu är det en debattartikel i Svenska Dagbladet som tar till orda. Och debatt är någonting som verkligen behövs kring det entreprenöriella förhållningssättet i skolan.

Men det verkar vara en utbredd missuppfattning att entreprenöriellt lärande alltid måste förknippas med företag och företagande.......och ingenting kan vara mer fel.

Entreprenöriellt lärande handlar till stor del om att låta eleverna lära sig på andra sätt än de gamla vanliga. Och det i sin tur gör att pedagogerna måste lära sig använda den formativa bedömningen i större utsträckning. Med en formativ bedömning kommer också andra sätta att lära sig som ett brev på posten

Men det är nog inte pedagogena som är det stora problemet.....det är nog gemene mans uppfattning att skolan ska vara på ett visst sätt. Och nästan alltid så relaterar man tillbaka till sin egen skolgång som väldigt ofta kan ligga 30 år tillbaka i tiden.

EPL är ett pedagogiskt verktyg som behöver lyftas fram mer.....och vi, Sara och Johnny, lägger oss ofta i debatten. Nu senast har vi kommenterat debattartikeln i Svd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar