Entreprenöriellt lärande gör skillnad

måndag 18 februari 2013

Vad beror det på att man inte vet?

Emellanåt så funderar man om politiker och tjänstemän inom kommunerna har förstått vad entreprenörskap i skolan egentligen innebär. Och nästan varje gång man får en politisk kontakt så får man höra att entreprenörskap i skolan det är minsann lika med företagande.

Det finns till och med de som tror att när skolan står för bildning, reflektion och nya perspektiv....då kan man inte ha ett entreprenöriellt förhållningssätt. Men ingenting kan vara mer fel.......Ett entreprenöriellt förhållningssätt är ingenting som görs på särskilda lektioner och under en begränsad tid. Det finns med under hela året.

Inte undra på att man blir lite trött ibland...När ska poletten ramla ner egentligen? Och vad beror det på att man inte vet, inte vill veta eller inte tar reda på?

Vår EPL-pedagogik  finns med året runt under alla arbetspass. Alla högstadieelever som möter vår so-undervisning får med sig det entreprenöriella tänket i blodet. Men ska det entreprenöriella få den genomslagskraft som läroplanen deklarerar så behövs lite nya grepp. Entreprenörskap i skolan är så mycket mer än företagande........

Och nu är det hög tid att beslutsfattare på olika nivåer skaffar sig en bredare förståelse för begreppet entreprenörskap

Vi vill dra vårt strå till stacken och välkomnar både politiker, tjänstemän och en och annan rektor att göra ett besök med syfte att få en bättre förståelse för entreprenörskap i skolan.

VARMT VÄLKOMNA!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar