Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 23 februari 2013

Balans mellan teori och praktik

I gårdagens UNT kan man läsa om ännu en skola som har hittat balans mellan teori och praktik. Den här gången är det Arlandagymnasiet som driver en egen butik....från scratch till komplett butik.

Konceptet har snabbt blivit populärt hos eleverna eftersom man känner nyttan av det man lärt sig.......Och det är nog där man ska börja. Alla pedagoger måste på ett eller annat sätt få fram nyttan med kunskapen. Att bygga intresse och motivation genom att slenterianmässigt hänvisa till framtiden fungerar inte hos flertalet unga.

"I stället för traditionell undervisning där man lär sig teori i klassrummet har de fått göra inköp av riktiga varor" säger Helena som är lärare på Arlandagymnasiet.

En ganska stor del av det entreprenöriella handlar just om att hitta "nyttan med kunskapen" i ett mer praktiskt sammanhang.

Men att jobba i ett praktiskt sammanhang betyder ju inte att de teoretiska krympas på något sätt........det handlar istället om att hitta en balans och kunna se det praktiska som ett verktyg för att greppa det teoretiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar