Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 2 februari 2013

Månadens företag

I Storuman har man bestämt sig för att lyfta samarbetet skola och näringsliv. Men man har också insett att ungdomarna i kommunen behöver kunskap kring entreprenörskap för att kunna fungera i ett flexibelt yrkesliv.

"Skolans fokus är att eleverna ska bli anställda någonstans. Men dagens unga har att se fram mot ett flexibelt yrkesliv och det ställer krav på flexibilitet och företagsamhet. Då måste de också ha kunskaper om vad entreprenörskap är och hur ett företag fungerar".

Det är oerhört kul att se att det finns kommuner som satsar med hela sitt entreprenöriella hjärta. Och en intressant vinkling är att man fokuserar på något som kallas månadens företag

”Månadens Företag” innebär därför att ett företag öppnar dörrarna för studiebesök, åker ut och informerar på skolorna och över huvud taget deltar i kontakterna med skolan. Tanken är att de olika företagen även ska ställa upp som fadderföretag för eleverna.

Att ta del av andras tankar ger inspiration så är det bara.....en variant av månadens företag är nog något vi ska fundera på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar