Entreprenöriellt lärande gör skillnad

torsdag 21 februari 2013

Enkelt, motivationshöjande och roligt tillsammans

Efter sportlovet fortsätter våra nior att jobba med sina affärsidéer och kontaktytor utanför skolan. Ännu så länge ligger vi bara i startgroparna men vi hoppas ju vanlig ordning att det blir bra drag under galoscherna när vi kommit in en bit i matchen.

En av drivkrafterna är ju kommunens pristävling för för unga entreprenörer.  Det är helt enkelt både roligt och lockande för våra unga medarbetare att få konkurera med de lite äldre gymnasieeleverna. Men det handlar minst lika mycket om att vi ska jobba med de olika kunskapskraven inom so-ämnena samtidigt som vi ska bearbeta kursplanens olika förmågorna från alla håll och kanter.


Om det dessutom går bra i tävlingen så är det bonus. Men vårt främsta uppdrag är trots allt att följa läroplanen och de kunskapskrav som gäller samtidigt som vi lägger ett entreprenöriellt pussel tillsammans med våra medarbetare. Det betyder i klartext att det entreprenöriella förhållningsättet är en naturlig del av vår pedagogiska vardag. Enkelt, motivationshöjande och roligt tillsammans med medarbetarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar