Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 27 januari 2013

Olika behov

Nu finns det en intressant utvecklingsartikel som handlar om ledarskapets betydelse. Artikeln handlar visserligen om skolledarens roll men med ett entreprenöriellt förhållningssätt till kunskap kan man lyfta över det mesta resonemanget till klassrummet

Sharon Elhanati som skrivit artikeln har kommit fram till att lärare behöver olika typer av stöd för att kunna gör ett bra jobb..... "Det som var oerhört intressant var att lärarna verkar behöva olika typer av stöd. En del behöver ett mer eller mindre emotionellt stöd, en del behöver ett existentiellt stöd, och andra ett professionsbetonat stöd".

Samma behov finns naturligtvis i klassrummet hos elever....man har helt enkelt olika behov som behöver bli till godo sedda för att man ska kunna prestera och vilja lära.

Men det är också så vi jobbar med våra unga medarbetare...entreprenöriellt lärande innebär en stor variation med många lösningar på individnivå. Kan man sen lämna klassrummet och jobba med case i andra miljöer så börjar det hända saker med både intresse och kunskapsresultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar