Entreprenöriellt lärande gör skillnad

måndag 28 januari 2013

Modernisering på gång

Just nu på går ett spännande projekt för SYV:are i Smålandsregionen. Det är Regionförbundet i södra Småland som driver så kallade näringslivsworkshops. Tillsammans med företag och organisationer anordnas arbetsmöten på företag för vägledare. Syftet är att ge dem en bättre inblick i arbetslivet och att de ska använda sina kunskaper i sin vägledning.Under näringslivsworkshopen utbildas vägledarna i att hålla i en workshop kring samverkan med näringslivet. Därefter kan vägledarna själva anordna denna typ av aktivitet i sin hemkommun för elever och/eller lärare. Workshopen har ledord som ”learning by doing” och man använder sig också av så kallade case (verkliga fall/händelser från företaget). Syvarna får också testa hur det är att själva vara elever"

Det här är ett entreprenöriellt förhållningssätt som vi välkomnar....learning by doing och vettiga case kan få långt många fler elever att bli nyfikna på arbetslivet. Det här är också ett bra sätt att modernisera det gamla traditionella studiebesöket där elever ofta slussas runt mellan olika avdelningar utan att det händer så mycket mer.

Vi hyllar ett superbra initiativ som kommer att kunna påverka många skolor och elever när det gäller att få till en kontakt med näringslivet. SYV:arna är en tillgång som måste tas tillvara mer och med det här tänket kan man komma långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar