Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 11 januari 2013

Latitud 40

Att det entreprenöriella förhållningssättet genererar ansvartagande och drivande medarbetare det vet vi. Ett bra exempel är faktiskt från niornas arbetspass idag. Tänk dig själv att som ensam pedagog driva en lektion på nittio minuter med 60 elever i en ganska trång matsal.

Tyst, lugnt, bra genomgång, intresse, eget ansvar och ett fantastiskt eget driv vad våra nior uppvisade den här torsdagsmorgonen. Inte undra på att man blir alldeles varm inombords.

Den här terminen kommer vi att erbjuda ett par stora uppdrag. Först ut är uppdraget som vi kallar för latitud 40. Här blir det en blandning av naturgeografi, samhällskunskap och miljöpåverkan.

En bit in i februari är det tänkt att ta tag i det abstrakta och ganska svåra momentet samhällsekonomi. Men i vanlig ordning så går det att få det abstrakta att bli konkret. Uppdraget kommer att fokusera på affärsidéer och företagande. Att både banker och företagsrådgivare kommer att få påringning av våra medarbetare det är något som vi kan garantera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar