Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 22 januari 2013

Betygsinflation eller inte?

Debatten om betygsinflation går het i nästan alla dagstidningar.....och härom dagen fanns en diskussion i Enköpings Posten.

Hur man än vrider och vänder på betygssnacket så är det säkert så att det finns enskilda fall där inflationen har spelat statistiken ett spratt. Men det behöver faktiskt inte vara så....

Det finns ju andra sätt att lära än de gamla traditionella och den lärare som kan få sina elever att visa sina kunskaper på nya sätt har allt att vinna. Vi som entreprenöriella pedagoger erbjuder våra medarbetare en mängd sätt att lära och en mängd sätt att visa vad man kan.
Att då få höra att vi skulle fallit offer för någon betygsinflation går vi inte med på....Visst har vi haft goda resultat.....Men det kan ju inte få vara så att elever ska riskera att gå miste om ett bra betyg bara för att läraren har bestämt ett visst och rätt sätt för sin kunskapskontroll.

Det klart att god kunskapsutveckling kan fortsätta....men det kommer att innebära att varje pedagog måste vara lite extra fiffig och påhittig för att få syn på det lärande som faktiskt pågår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar