Entreprenöriellt lärande gör skillnad

måndag 19 maj 2014

En isolerad ö ger inget sammanhang

Vilken superstart det blev på veckan när våra sjuor bjöd på ett kreativt event för de bra mycket yngre treorna. Dagens uppdrag gick ut på att våra medarbetare skulle presentera ett arbetsområde som det jobbat med under året....

Inte nog med att varje grupp skulle få ihop en bra presentation. Den skulle vara så tydlig och enkel så att alla de yngre eleverna kunde hänga med. Och det blir faktiskt något visst med att redovisa för andra som man inte känner oavsett om det är för unga elever eller vuxna.

En del av vår pedagogiska idé handlar ju om att våra medarbetare ska få visa upp sina kunskaper i ett annorlunda sammanhang och annorlunda miljöer. Vår entreprenöriella förhållningssätt ska synas, märkas och få upplevas av andra. Lärandet ska upplevas i ett sammanhang och de får absolut inte kännas som om man sitter på en isolerad ö i något torrt och tråkigt klassrum där allt är lika år efter år.

Dramagruppen presenterar antiken

Pontus, Hugo och Linus har en workshop med fokus på Lag och rätt

En stor eloge till våra sjuor som blandade goda ämneskunskaper med ett entreprenöriellt för hållningssätt. Dessutom var allt paketerat i en kreativ förpackning....drama, tävlingar, frågor och hitta på kartan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar