Entreprenöriellt lärande gör skillnad

torsdag 18 april 2013

Klurigt, lärorikt och entreprenöriellt

Planneringen för elevens val börjar falla på plats mer och mer....klurigt, lärorikt och entreprenöriellt blir temat den här gången.

Detaljplaneringen återstår men målet är att man ska kunna få visa sina kunskaper lite extra i något av våra fyra samhällsorienterade ämnen.

Ett av kunskapskraven i geografi handlar om fältstudier av natur-och kulturlandskap, till exempel av samhällsplanering i närsamhället. Det här blir ett utmärkt kunskapskrav att arbeta med samtidigt som vi väver in det entreprenöriella förhållningssättet.

Vi, Sara och Johnny, ser entreprenörskap i skolan som någonting naturligt och något som ska  finnas med oss och våra medarbetare hela tiden.....Men vad man än tycker om ett förhållningssätt som främjar entreprenörskap så ingår det i lärarens uppdrag.

"Skolan ska stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att pröva egna idéer och lösa problem. Eleverna ska få möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla sin förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Skolan ska därigenom bidra till att eleverna utvecklar ett förhållningssätt som främjar entreprenörskap".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar