Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 6 november 2012

Företagandet måste få plats i skolan

Just nu är Svenskt Näringsliv ute på turné bland många gymnasieskolor i Uppsala län. Och syftet är förstås att få ungdomar att både tänka företag och att våga starta eget.

Många goda råd och tips kan man få av företagare som varit verksamma en tid....men i grund och botten så handlar det om att tro på sin idé, jobba hårt och vara drivande...

Artikel publicerad i dagens UNT
Det är också därför som skolan inte ska vara så rädd för att prata företagande och entreprenörskap. Genom att lyfta det entreprenöriella lärandet redan i grundskolan kommer Sverige på sikt att få fler människor i arbete och fler som driver eget. Man får också fler elever som når längre i skolan.

Och med lite finurlighet så kan många ämenslärare dra nytta av elever driver sin små "skolföretag". En mängd olika kunskapskrav kan prickas av samtidigt som man ser ett fortsatt intresse just sitt ämne.

Vi som driver entreprenöriell pedagogik i bland annat samhällskunskap har sett många medarbetare som gjort succé i momentet samhällsekonomi och miljö tackvare sina affärsidéer och sitt företagande. Dessutom har man har kunnat nå långt på betygsskalan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar