Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 2 november 2012

Entreprenöriellt lärande kräver.....

Det höjs ganska många röster för att skola och arbetsliv ska hitta bra samarbetsformer som gynnar alla inblandade. Men frågan är om det ser ut så i verkligheten.

Vi som driver entreprenöriell pedagogik har genom åren lyckats skapa många bra exempel på samarbete mellan skola och arbetsliv. Men vår erfarenhet säger oss att det är skolan som måste ta den första kontakten.....någonting att tänka på för alla lärare som säger sig vilja jobba med näringsliv och arbetsliv.

Men kommer man bara igång så brukar resten lösa sig...och verklighetsanknuten undervisning skapar inre motivation och intresse, så är det bara.



Just nu sitter vi och funderar på vad och hur vi ska ge våra nior en utmaning. Fokus blir samhällskunskap och samarbete skola och arbetsliv ska finnas med.

Våra medarbetare ska självklart vara delaktiga i både planering, genomförande och utvärdering. Men det betyder också att vi pedagoger inte kan sitta ensamma på vår kammare och planera upp alltsammans....Entreprenöriellt lärande kräver delaktighet, interaktion och dialog med medarbetarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar