Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 23 februari 2014

Så har fixar vi studiero och bra inlärningsklimat!

Det finns ju många idéer om hur man får till ett bra klimat i klassrummet och vi är övertygade om att det inte handlar om storleken på gruppen. Nix, det handlar om hur man fixar och trixar under arbetspassets gång.
 
Så här skapar vi  studiero och ett bra inlärningsklimat:

  • Först och främst är vi två pedagoger som har gemensamt ansvar för hela gruppen. Ibland är det två klasser och ibland är det tre klasser.
  • Alltid en tydlig start av arbetspasset med närvaro och diskussioner kring dagsaktuella händelser i världen
  • Tidsrammar och innehållet presenteras både muntligt och med projektor.

  • Vi har höga förväntningar och vi sätter ribban högt, vilket ger extra skjuts åt motivationen.
  • Vi utgår alltid från våra medarbetare. Hos oss får man visa sina kunskaper på olika sätt. Det viktiga är att man lär sig inte hur.... Det här skapar en trygghet och en trivsam klassmiljö
  • I det entreprenöriella lärandet är delaktighet och ansvar extra viktigt. Vi avslutar varje pass med att våra medarbetare får vara med och utforma nästa arbetspass.

Sist men inte minst så har vi vår coaching som vi kontinuerligt genomför med alla våra medarbetare. Här får var och en personlig vägledning mot sina mål. Vad ska just jag göra för att nå nästa kunskapsnivå?

Vår coaching är nog en av de mest betydelsefulla delarna i vår entreprenöriella SO-undervisning. Här skapar vi bra relationer samtidigt som det fokuseras på kunskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar