Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 16 februari 2014

Ganska långt kvar

I stort sett varje kommun i Sverige försöker hävda att det entreprenöriella lärandet råder i just i den egna kommunen.....och Enköping är inget undantag.

Ofta slår man sig för bröstet och riggar upp mässor och andra tillställningar där man visar upp enstaka projekt. Som grädde på moset ser man till att få lite medial uppmärksamhet och genast tror man att nu är skolan entreprenöriell. Och visst är dessa enstaka delar ett tecken på entreprenörskap, självklart är det så. Men så mycket mer är det inte...

För de flesta kommuner  är det långt kvar innan man har ett entrenöriellt förhållningssätt som genomsyrar undervisningen varje dag under hela läsåret. Det är faktiskt långt mycket svårare att "bygga in" de entreprenöriella kompetenserna i vardagen än att ordna lite jippon.

I det entreprenöriella lärandet måste kunskapskraven stå i centrum

Vi, Sara och Johnny, vill visa att det faktiskt går att få till det entreprenöriella utan jippoverksamhet, att det entreprenöriella faktiskt ryms inom den vanliga skolveckan utan problem.

När väl sportlovet är över ska våra 7:or få till en ökad förståelse när det gäller att läsa, använda och analysera olika typer av kartor.... allt från klimatkartor, befolkningskartor till andra temakartor. Och vi gör det med lite salt, olja, vatten och mjöl. Med hjälp av trolldeg ska teori bli till praktik och vi tänker göra det med hela storgruppen samtidigt. Onekligen rätt spännande....och med en bra logistik kommer våra 65 sjuor att kunna producera kartor vid ett och samma tillfälle.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar