Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 9 februari 2014

Att sitta still i klassrummet tränar inte de entreprenöriella förmågorna särskilt mycket

I morgon är det dags, då ska våra åttor träna sina entreprenöriella förmågor. Kreativitet, nyfikenhet, självförtroende är vad som behövs för att lösa dagens uppdrag.

Bara det att lektionen både startar och avslutas på torget i Enköping skapar ju en viss nyfikenhet. Dessutom måste alla våra medarbetare ta sig till torget och man ska vara där på utsatt tid. Det går inte att komma för sent för då missar man hela paketet.Men vad är det då som är grejen med det entreprenöriella lärandet?....Jo, att göra någonting annorlunda samtidigt som man lär sig. Det klart att man kan läsa om olika arbetsplatser i läroboken men hur torrt och tråkigt är inte det jämfört med att man själv är på plats.

Att sitta still i klassrummet tränar inte de entreprenöriella förmågorna särskilt mycket. Klassrummet är ganska förutsägbart jämfört med att på egen hand ta sig till en arbetsplats för att lösa det uppdrag man fått. Här krävs både mod och självförtroende.

Den här gången är det lokala näringslivet som ska besökas....och varje grupp kommer att få tre ar betsplatser som  manska ta sig till. Alla på gångavstånd från torget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar