Entreprenöriellt lärande gör skillnad

söndag 20 maj 2012

Det finns ingen pärm med färdiga recept

Det finns en uppfattning att det entreprenröiella lärandet främst gynnar starka och studiemotiverade elever....men ingenting kan vara mer fel. Och det finns fortfarande lärare, skolledare och politiker som tror att EPL handlar om projekt som delas ut till eleverna och sen ser man in röken av de under ett par veckor.

Ett entreprenöriellt förhållningssätt kräver tydligt ledarskap och tydliga avstämningspunkter samtidigt som man har en förmåga att stötta de som är svaga. Att hela tiden sitta och läsa i en bok passar inte alla och det finns oerhört många elever som kan nå de högre kunskapskraven om man bara får jobba lite praktiskt.

EPL-pedagogik är något som utan problem går att applicera på skolans alla ämnen. Tyvärr så finns de forfarande många lärare som påstår att EPL inte passar i just deras ämne. Och visst är det så att det inte finns någon pärm med färdiga recept. Men det är just det som är poängen med det entreprenöriella förhållningssättet

En EPL-pedagog måste alltid vara med på banan och känna av stämningar och reaktioner under arbetspassen. Svårare än så är det inte men visst kräver det ett helt annat lärartänk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar