Entreprenöriellt lärande gör skillnad

tisdag 8 april 2014

Vårt arbetssätt gynnar verkligen eleverna

I år är det sjunde året som vi driver vårt entrerpenöriella tänk i lite större grupper. Vår idé är ju att två pedagoger ser, hör och gör mycket bättre än en ensam.

Vårt arbetssätt gynnar verkligen eleverna, dels genom att vi säkrar upp bedömningen jämfört med den pedagog som ska sköta allting själv. Våra medarbetare har alltid minst en av oss i klassrummet oavsett vad som händer. Det betyder att det inte behövs några onödiga avbrott. I stället kan lärandet fortgå under hela arbetspasset.



Att vara två pedagoger gör också att vi kan genomföra vår ämnescoaching under pågående arbetspass, samtidigt som undervisningen på går för fullt.

Men nu är det ju inte bara vi som sett fördelarna med dubbla pedagoger och större grupper. På Gärdesskolan i Sollentuna har man också fattat galoppen med två lärare i klassrummet.

" Att vara två ger så mycket mer än att bara kunna dela en klass. Det ger andra synergieffekter i form av sambedömningar. Det blir mer rättsäkert för eleverna att ha två ögon som tittar på deras kunskaper".

Nu finns det någon som har extra vaksamma ögon på vad som händer, kan analysera vad som är framgångsrikt och vad som behöver förbättras.

Vi vet att det här sättet att jobba är en av våra framgångsfaktorer när det gäller vårt entreprenöriella lärande.....Nu väntar vi bara på att fler ska våga och vilja tänka lite nytt.

1 kommentar:

  1. Mr Pedro är helt otrolig. Han har varit så lyhörd, så tålmodig och ärlig och bara underbar på sitt jobb som långivare. Jag kommer att köpa alla framtida hus med honom om jag någonsin flyttar till DC. Han är bara den absolut bästa."
    Jag kommer att rekommendera alla här som letar efter ett lån att kontakta en låneansvarig Pedro på e-post... pedroloanss@gmail.com

    SvaraRadera