Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 25 maj 2013

PISA-undersökningarna är ett trubbigt mätinstrument

Det är alltid lika intressant att läsa artiklar som  handlar om det finska skolan och dess resultat. Och vid en första anblick kan man ju tro att allt är på topp bara för att Finland hamnar högt  i PISA-undersökningarna år efter år.

För oss som har ett entreprenöriellt förhållningssätt känns dock PISA som ett aningen trubbigt mätinstrument.............

Men den som vill ta del av en intressant artikel ska absolut läsa inlägget i Västerbottens Kuriren som är skrivet av Fredrik Strandegren:

"Jag menar inte att provresultaten är ointressanta men de är långt ifrån hela sanningen. Inte minst då dessa prov inte självklart mäter vilka kompetenser som är viktigast att utveckla för att som individ och land kunna vara konkurrenskraftiga I framtiden.

Ska man tro framtidsanalytikern Troed Troedsson kommer morgondagens arbetsmarknad att präglas av kommunikation, mobilitet, flöden, globalisering, avspecialisering, oförutsägbarhet, komplexitet och kortsiktighet. Om den svenska skolan vill göra eleverna kompetenta har jag svårt att förstå att vi bara skall kolla i backspegeln".

Att lärande och kunskaper är mer än resultat från ett prov det har vi varit övertygade om länge.....det entreprenöriella har framtiden för sig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar