Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 27 januari 2012

Att få möta en livs levande entreprenör

Att vara lärarstudent och göra sin första lektion är alltid lite pirrigt. Och i dag ska David möta åttorna. Och naturligtvis kommer det att bli en fortsättning på den industriella revolutionen. Men det kommer också att bli en hel del samhällskunskap.....att det blir entreprenöriellt är det väl ingen som har missat.

Om man ska kunna göra jämförelser över tid så är historia och samhällskunskap två bra ämnen att arbeta med. Men det som kommer att bli extra intressant är hur våra åttor kommer att tas emot av de lokala företagarna i Enköping. En del av Uppdraget handlar just om att göra en research hos utvalda företagare i staden.

Det är ju ganska ofta som man kan läsa att det lokala näringslivet gärna samarbetar med skolan.........men man behöver en signal om vad, när och hur. Och den signalen kommer de närmaste veckorna.....

Många företagare kommer att bli kontaktade och tillfrågade om de kan ställa upp på en kort intervju kring sitt företag. Självklart hoppas vi på det bästa. Och vi har positiva erfarenheter sen tidigare......

Vi, Sara och Johnny, tror verkligen på det här uppläget......vi har fått med många entreprenöriella delar samtidigt som våra medarbetare har möjlighet att nå långt bland kunskapskraven i historia och samhällskunskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar