Entreprenöriellt lärande gör skillnad

lördag 30 mars 2013

Man kan inte ha förutfattade meningar om allting

Debatten går het i kommunen just nu....Vilka skolor ska läggas ner och vilka ska slås ihop? Men man diskuterar även storleken på klasser och grupper av olika slag.

Och i nästan alla debatter, både i den den egna kommunen och utanför, så ser man stora grupper som någonting negativt. Man verkar se det som någon slags sanning att stora grupper automatiskt skulle vara sämre......och förmodligen utgår man från sin egen skoltid.

Men om man ska tänka nytt och lite annorlunda så kan man inte ha förutfattade meningar om allting....man måste våga prova andra varianter på lärande. Vi, Sara och Johnny, har en helt annan uppfattning kring små och stora grupper.

Vårt entreprenöriella förhållningssätt utgår från att större grupper ger bättre resultat. Det hela handlar om hur man organiserar sig under lektionen.

Entreprenöriell pedagogik handlar mer om fingertoppskänsla jämfört med det traditionella racet. Stora grupper som organiseras på ett lite annorlunda sätt är en av våra framgångsfaktorer. Vi vet att det fungerar för vi har testat oss fram....Och den stora skillnaden är att vi  inte bestämmer oss innan hur det kommer att bli...Vi testar, utvärderar och förändrar hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar