Entreprenöriellt lärande gör skillnad

fredag 2 december 2011

Motståndarna sitter mest och muttrar och ser problem i allt....

Äntligen verkar det som om det entreprenöriella lärandet är på väg in i lärarutbildningen. Åtminstone har man tagit ett första steg i Karlstad........

Men det finns fortfarande en delad syn på entreprenörskap i skolan hos många yrkesverksamma pedagoger.....Entusiasterna syns och märks och försöker hitta nya vägar och tänka nytt och lite annorlunda. Motståndarna sitter mest och muttrar och ser problem i allt som inte är som det alltid har varit.

Vi, Sara och Johnny, har fått många nya kontakter genom vårt bloggande och vår uppfattning är ganska klar. Det är fortfarande en bra bit kvar innan kommunerna runt Mälardalen kan visa upp ett entreprenöriellt lärande i skolan som är värt namnet. Det är alldeles för mycket snack och för lite verkstad.........

Vår entreprenöriella fredag riktar sig till våra åttor och Uppdrag Asien. Med nyvunna teoretiska kunskaper i både geografi och religion ska man nu planera en resa till ett asiatiskt land. Det är Uppdraget ska innehålla enklare analyser av naturlandskapet och en ödmjukhet inför den kultur som råder på det valda resmålet.

För att lyckas är det kontakter med omvärlden som gäller.....ringa och besöka allt från ambassader, meteorologer och resebyråer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar